A STÍLUS

A STÍLUS

2017.05.16 22:21

A Provencei stílus

 

 

 

 

 

 

 

A Provencei stílus a mediterrán és a vidéki jegyeket ötvözi. Segítségével a harmónia és a hagyomány összhangját varázsolhatjuk otthonunkba. Letisztultság, egyszerűség és természetesség jellemzi, magával ragadó életérzést sugározva.

Fából, kovácsoltvasból készült antik bútorok, kezeletlen, durva felületek, könnyű vásznak, fűszeres illatú növények, természetes anyagok jellemzik, melyek eleganciát, finomságot hordoznak magukban. Fontos kellékei a szárított növények, a fonott kosarak, a kopottas jellegű falitáblák, rusztikus üvegtárgyak. A stílusra jellemző textíliák lágy esésűek, fodorból, csipkéből, hímzett és horgolt természetes anyagokból állnak, melyekből annyit válasszunk, amennyit személyiségünk és a belső tér megenged.

Olyan, mint egy álomvilág, régies hangulatú, natúr színekben megtestesülő kényelem, harmóniát és békét sugároz, de mégis hétköznapi életet szolgálja.

Patinás tárgyak, ládák, kecses porcelánok, varázsolják otthonunkba a romantikát.

Szinte irigykedünk, erre a levendula-illatú, minden érzékünkre ható stílusra. Nagyszüleinktől örökölt bútorokból készíthetünk berendezési tárgyakat, melyeket átfestve, újrakárpitozva igazíthatunk ehhez a stílushoz. Matt felületű pasztell színekből válogathatunk, melyeket egy-egy kontúrosabb tárggyal (képkerettel, gyertyatartóval) egészíthetünk ki. A fehér és fekete kontrasztja, a patinás provence-i kis utcák cégértábláit idézi.

A számunkra kedves tárgyak nyugodtan lehetnek szem előtt, nyitott polcokon, így dekorációs elemként is funkcionálnak majd.

Akihez közel állnak a természetes, könnyed belső terek, a rusztikus felületek, bátran választhatja a provence-i stílust, nem fogja megbánni.