Új jelszó kérése
Termékajánló
Facebook

Provence Otthon

 a facebookon

 

A STÍLUS
2017.05.16 22:21

A STÍLUS

Vintage webáruház .

Shabby chic stílus, vidéki stílus,

             

 

 

 

 

 

 

 

 

Provencei stílus

                     Hívogató provence-i tisztaság

Napszítta pasztelles, finom stílus.

A Provencei  stílus a mediterrán  és a vidéki  jegyeket ötvözi.  Segítségével a harmónia és a hagyomány összhangját varázsolhatjuk otthonunkba.  Letisztultság,  egyszerűség és természetesség  jellemzi, magával ragadó életérzést sugározva.

 

 Provence-ra a tompább, fáradt, halványabb, fakóbb színvilág jellemző. Leginkább a pasztellszínek, a törtfehér, szürke, halványlila, bézs, rózsaszín vagy a zöld halványabb árnyalatai dominálnak. Egyik szín sem jelenik meg túl hangsúlyosan, az összhang azonban állandó.

 

Fából, kovácsoltvasból készült antik bútorok, kezeletlen, durva felületek,

könnyű  vásznak,  fűszeres  illatú növények,  természetes anyagok jellemzik, melyek eleganciát,  finomságot  hordoznak magukban. 

Olyan, mint egy álomvilág, régies hangulatú, natúr színekben megtestesülő kényelem, ami a teljesen hétköznapi életet szolgálja.

Minden helyiség harmóniát és békét áraszt. Patinás tárgyak, ládák, kecses porcelánok, varázsolják otthonunkba a romantikát.

Szinte irigykedünk, erre a levendula-illatú, minden érzékünkre ható stílusra. 

 

Nagyszüleinktől örökölt bútorokból készíthetünk berendezési tárgyakat, melyeket átfestve, újrakárpitozva igazíthatunk  ehhez a stílushoz. Matt  felületű pasztell színekből  válogathatunk,  melyeket egy-egy kontúrosabb tárggyal (képkerettel, gyertyatartóval) egészíthetünk ki . A fehér és fekete kontrasztja,  a patinás  provence-i kis utcák cégértábláit idézi.

 

Fontos  kellékek a szárított növények,  a fonott  kosarak, a kopottas jellegű falitáblák, rusztikus  üvegtárgyak.  A stílusra jellemző textíliák lágy esésűek, fodorból, csipkéből, hímzett és horgolt természetes anyagokból állnak,  melyekből  annyit válasszunk, amennyit  személyiségünk és a belső tér megenged.

Legyen az összkép szelíd, harmonikus, körénk  simuló.

 

 A számunkra kedves tárgyak nyugodtan lehetnek szem előtt, nyitott polcokon, így dekorációs elemként is funkcionálnak majd.

 Akihez közel állnak a természetes, könnyed  belső  terek, a rusztikus felületek, bátran választhatja a provence-i stílust, nem fogja megbánni.

 

 Az általunk felkínált tárgyakat úgy válogattuk össze, hogy ezt az életérzést képviseljék.

Letisztult megjelenésű, rusztikus, mégis kissé romantikus lakberendezési tárgyainkból szinte minden stílusú lakáshoz választhatnak..  

Ezekkel a kedves tárgyakkal akár önmaguknak , vagy szeretteiknek is örömet szerezhetnek.

Ehhez kívánunk vásárlóinknak, inspirációt, segítséget nyújtani !

Webáruház készítés